dimecres, 1 de juliol del 2009

DES DEL 1707

Aquesta noticia ve publicada a la pàgina web del Portal de Xàtiva, no te perdua, Xàtiva torna a estar en flames.

DES DEL 1707

Dimarts 30 va amanèixer Xàtiva amb un homenatge a la seua tràgica història. Després de més de 300 anys des que fou cremada la ciutat a mans de Felip V de Borbó i el seu exèrcit, alguns dels ciutadans continuen recordant la massacre.


Han volgut rememorar i contribuir a que la gent no oblide l’origen del nostre malnom, coneguts al País Valencià com a “socarrats”.

La matinada del dia senyalat, mitjançant una gran pancarta penjada a l’emblemàtica muralla, amb el lema “Xàtiva no oblida 1707, mostraren el seu rebuig cap a la poca sensibilitat històrica que mostra la ciutat en l’oblit d’aquesta data tan important.

L’acte, realitzat anònimament, és la veu de tots els socarrats i socarrades que senten com a propi l’orgull d’aquells ciutadans que defensaren la nostra terra jugant-se la vida.

Des de l’anonimat, han pres la iniciativa de realitzar individualment l’homenatge, ja que any rere any l’ajuntament de Xàtiva no s’hi fa càrrec i ignora la nostra història.

L’objectiu final és obrir els ulls a la gent i que aquesta data, 30 de juny de 1707, no quede en l’oblit dels nostres avantpassats.


Xàtiva no oblida 1707.


1 comentari:

Anònim ha dit...

És de rebut que supòsats progressistes demòcrates servisquen amb la seua presència física, en escrits, organitzant, recolzant indirectament o en altres manifestacions quotidianes en esta fira de 2009 organitzada per un govern local, en el que uns per acció i altres per omissió insulten, desprecien, amenacen, sotmeten, ningunegen, etc a col•lectius o persones de rellevància ciutadana social, cultural, educativa, etc i, per a rematar la seua falta d'educació i poc contingut ciutadà, democràtic i ètic, lloen feixistes que són una crònica negra i rebutjable de la història del nostre país?
Què perseguixen estos amb este comportament d'arribistes al poder local actual?
Acabaran estos boicotejant els actes del més pur estil franquista o participant en ells?
Eren antics maulets i ara botiflers o eren tapats botiflers?