dimarts, 22 de febrer de 2011

Divendres 25: Reunió de socis i simpatitzants d'ACPV

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) - Alcoi convoca, al local de caMot, una reunió de socis i simpatitzants per parlar de la situació de la ILP "Televisió sense Fronteres" i de la nova campanya per a 2011. Serà aquest divendres 25 a les 20 h. A continuació, podeu llegir el text que l'associació ens ha fet arribar:
Acció Cultural fa enguany 40 anys. En aquest temps ha impulsat moltes iniciatives per la normalització de la llengua i cultura dels valencians (la formació de 10.000 professors durant la transició per a preparar l’arribada de l’ensenyament en català, la creació de la xarxa de repetidors de TV3, la promoció dels nostres músics i cantants amb els Tirant de Rock per a fer arribar la llengua als joves, les multitudinàries manifestacions del 25 d’Abril, la xarxa de Casals Jaume I, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània a València...). Això ens ha permès alguns avanços, però la complexitat de la situació política ha fet que els darrers anys s’hagen multiplicat les agressions a la llengua.

En aquest context, vam impulsar l’any passat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per legalitzar les emissions de TV3 al País Valencià i l’àmbit nacional de comunicació que ara és al Parlament espanyol i que va assolir un èxit sense precedents: 651.650 signatures, de les quals més de 253.000 valencianes, mostren que iniciatives unitàries i en positiu poden aconseguir consensos molt amples.

Des d’aquesta experiència, i des de la necessitat de donar un nou impuls al compromís de valencians i valencianes amb la nostra llengua (ja que, davant la situació política, només el compromís ciutadà és garantia de futur), Acció Cultural vol fer del 2011 l’any de la llengua, amb l'engegament d’una campanya que pretén fer un nou pas de normalització en diferents àmbits i crear una xarxa territorial de Comissions per la Llengua.

És per això que et convoquem a una reunió de socis i simpatitzants el proper 25 de febrer a Xàtiva a “ Espai caMot” carrer Blanc, 9 a les 20.-h per tal de presentar-te aquesta campanya i poder parlar-ne, així com per informar-te de la situació actual de la ILP “Televisió sense Fronteres” al Parlament espanyol.