dimecres, 9 de maig del 2012

Deudocràcia


Deudocràcia no és un avorrit documental sobre economia, sinó una explicació didàctica i amena de la crisi a Grècia, clarament exportable a l'Estat espanyol. Un intent d'anar a l'arrel, qüestionant la inevitabilitat dels duríssims retalls que, a tot Europa, estan destruint els drets bàsics conquerits durant les darreres dècades.

Katerina Kitidi i Aris Chatzistefanou, els dos periodistes autors del reportatge, posen sobre la taula una pregunta que ens duu a veure les coses d'una manera diferent de com ens les conten els mitjans: I si el gran deute econòmic, que suposadament obliga els Estats a retallar i retallar, fóra il·legítim i ens poguérem negar a pagar-lo?

No és un simple exercici hipotètic. Ens mostren un camí ja realitzat per un país concret: el cas d'Ecuador, amb resultats més que interessants per a la població.

Deudocràcia assenyala una solució als greus problemes que patim -i als més greus encara que anem a patir. Lluny del pessimisme, el documental ens anima a treballar per mantenir la dignitat i l'Estat del benestar.

El divendres 11, a les 19:30h, el podrem veure a caMot. L'entrada és gratuïta.