diumenge, 25 de novembre de 2012

codonyat en imatges

com tothom sap, el codonyat ix millor si es fa a 8 mans
cal fer muntaaaaaanyes i muntayes de corfes, que després es menjaran les gallines
puré de codonys i sucre, i a remenar, remenar, remenar..
i ja tenim codonyat per a mitja xàtiva!

gràcies a Ade (verddeterra.blogspot.com) i a sa tia per ensenyar-nos aquesta recepta tradicional!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Les afotos molt xules, el peus d'afoto també… però estaria millor posar la recepta de com es prepara!
Moltes gràcies per tot i en especial per la vostra tasca!

caMot ha dit...

és cert, però la persona que va fer les fotos estava més pendent de fer-les que del codonyat, tindrà codonys la cosa! a veure si ade ens passa la recepta i la penjarem! grácies per l'apunt, anònim!

camot ha dit...

ja tenim la recepta!

500 gr de codony
220 gr de sucre

Es bullen els codonys fins que estiguen blanetrs, uns 30 minuts,.
Quan es gelen es pelen i se'ls lleva el pinyol
Una vegada nets i trossejats es fiquen al foc amb el sucre, i es remou sense parar, a partir de què arranque el bull hem de continuar removent 30 minuts més.
Per a acabar es fica en recipient de vidre i es deixa secar uns dies.