dijous, 10 de juliol del 2014

A MUNTÓ ZOMBIS!

El terme 'zombi' fa referència, originalment, a un mort ressuscitat per un bruixot amb l'objecte de convertir-lo en el seu esclau. Tanmateix, la figura del mort vivent ha anat evolucionant en l'imaginari col·lectiu al llarg de les darreres dècades. En aquest sentit, la pel·lícula 'Night of the Living Dead' (1968, George A. Romero) enceta una nova etapa que arriba fins als nostres dies.

Com altres estius, tenim cicle de cinema a CaMot. I, en aquesta ocasió, com ja haureu endevinat, la cosa va sobre zombis. Set pel·lícules on els morts vivents en són els protagonistes. Un recorregut històric que comença l'any 1932 amb 'White Zombie' (Victor Halperin) i acaba en 2007 amb 'Rec' (Jaume Balagueró i Paco Plaza). Veurem zombis de diversos tipus. Fins i tot, comptem amb un enfocament paròdic -Fido (2006, Andrew Currie)- on els morts vivents arriben a ser una mena de criats... no exempts de perill.

Totes les projeccions començaran a les 21:30h. Podeu dur l'entrepà per tal de sopar mentre gaudiu del cinema... si les imatges no us lleven la gana. Ací baix podeu veure el cartell del cicle 'A MUNTÓ ZOMBIS!', amb la llista dels films i les dates corresponents.


2 comentaris:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Jo una de les imatges inoblidables va ser per l'avinguda dels tarongers ací a València tot una gernió de heroïnòmans buscant la seua dosi, era una mica o feia la sensació d'un munt de zoombis, l'única diferència era que feien llàstima a banda de por.

Vicent

Vicent Terol ha dit...

Si has vist pel·lícules de zombis, certa gent, pel carrer, et pot recordar als morts vivents del cinema. Estan en l'imaginari col·lectiu.