dimarts, 17 de juny del 2008

Presentació del llibre Abriendo Puertas

El proper Divendres 20 de Juny tindrà lloc a Camot cap a les 8 de la vespradala presentació del llibre "Abriendo Puertas, Okupaciones en Valencia 1988-2006" a més d'un soparet en bona companyia.

La presentació anirà a càrrec de l'autor del llibre, en Francisco Collado amb vídeo inclòs.

"Aquest llibre és un esforç per escriure una història pròxima, la de l'ocupació a València. Una història reconstruïda des d'una mirada que s'assumeix subjectiva, parcial i fragmentaria, que intenta allunyar-se de la imatge estigmatitzada pels mitjana i els intents de criminalitzar qualsevol besllum de resistència. Una història que intenta escoltar i que s'escoltin els discursos i les pràctiques de l@s que viuen i protagonitzen les okupacions, a través dels seus mitjans contra informatius, els seus pamflets etc. L'Ocupació d'espais abandonats per a la creació de Centres Socials Autogestionats és una resposta col·lectiva, directa, pública i assembleària que busca transformar la societat.

La primera okupación a València per a crear un Centre Social va tenir lloc en 1989, el Kasal Popular de Palma. Després d'ell va seguir l'experiència trencada del Kasal de Llíria i la consolidació d'aquesta nova pràctica d'acció directa amb el Kasal Popular de Flora, possiblement un referent fonamental de la moguda okupa en la ciutat. A partir de Flora es van engegar noves iniciatives de Centres Socials Okupats per molts barris de la ciutat (Cabanyal, Carme, la Punta, Zaidía, Benimaclet, etc.) fins a finals del 2006, amb la presència actual de Samaruc, el CSO l’Horta i el Malas Pulgas (desallotjat al gener de 2007 mentre tancàvem l'edició aquest treball). Han estat 20 anys d'experiències amb resultats desiguals, que com a poc deixen moltes preguntes en l'aire: Ha incidit la okupación en la transformació de la societat? I cap a on? Tenen les okupaciones força suficient per a enfrontar-se als processos especulatius? Com es resolen les contradiccions internes? Han suposat les okupaciones una alternativa col·lectiva o una via personal? És moment d'inventar noves pràctiques reivindicatives? Té la okupació capacitat de seguir reinventant-se? És la okupación realment un moviment social?"

Recorda, aquest divendres dia 20 de Juny
a les 8 de la vesprada al número 9 del Carrer Blanc,
T'ESPEREM!!!!