divendres, 11 de setembre del 2009

PER UNA TELEVISIÓ SENSE FRONTERES, per TV3 al País Valencià


Acció Cultural del País Valencià ha engegat una campanya: una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’àmbit estatal anomenada “Televisió sense fronteres: l’espai de comunicació de les llengües catalana, euskara i gallega”.

Una iniciativa que respon a l’intent de trencar l’espai comunicacional català. Per què no podem veure tv3 al País Valencià?


  • QUÈ ÉS UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP)?

Una ILP és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures.
És només a través d’una ILP d’àmbit estatal que podem reclamar que es resp
ecte el dret dels mitjans de comunicació d’emetre en català a tot l’àmbit dels Països Catalans.


  • QUI L'AVALA?

Persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte: els tres presidents de la Federació Llull –Jordi Porta, Jaume Mateu i Eliseu Climent-, el president de l’IEC Salvador Giner, els presidents del País Valencià Josep Lluís Albinyana i de Catalunya Jordi Pujol i Pasqual Maragall, l’ex president del Parlament espanyol Fèlix Pons, l’exvicepresident del Parlament espanyol Josep Bevià, l’exconseller de Cultura de la Generalitat valenciana i actual cònsol del Govern espanyol a Nova York Ferran Villalonga, el fundador del PNPV i exdiputat Francesc de Paula Burguera, els artistes Andreu Alfaro, Carles Santos i Xavier Mariscal, el president del FC Barcelona Joan Laporta, o els abats de Montserrat i Poblet, entre molts altres.


  • PER QUÈ AQUESTA ILP?

Principalment, per posar solució a l’intent de l’actual Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià, a través de la plena legalització de les seues emissions. Però també per assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació.


  • QUAN TEMPS TENIM?

El 24 de març del 2010 s’acaba el termini per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.


LA VOSTRA COL•LABORACIÓ ÉS MOLT IMPORTANT. EN CAS QUE ESTIGAU INTERESSATS/DES POSEU-VOS EN CONTACTE AMB ACPV A TRAVÉS DEL TELÈFON 963157799 (PREGUNTEU PER CARLES) O BÉ ENVIANT UN CORREU A carles_acpv@pangea.org