dimecres, 9 d’octubre del 2013

solidaritat amb el Parke Alkosa

QUÈ ÉS PARKE ALKOSA?

És un barri castigat per l'atur del poble d'Alfafar. En ell, uns joves aturats van crear la Kooperativa social del Parke, van aconseguir arrancar-li a l'ajuntament la gestió de la neteja pública del barri i dur-la a terme de forma autogestionària. Des de fa més de 27 anys agranen i netegen els carrers del seu barri i han generat 20 llocs de treball per a aquest servei pels quals han passat més de 500 veïns del propi barri en situació d'exclusió i precarietat. La Kooperativa, a més, és el centre d'altres iniciatives d'economia social, més de 14, que generen altres 140 llocs de treball permanents i tot un teixit associatiu que dóna el poder de decidir als veïns, a través d'assemblees populars.
Tot açò pot acabar-se si prospera la intenció dels actuals governants del consistori de lliurar la neteja del barri a una gran empresa i ofegar econòmicament les iniciatives dels habitants de Parke Alkosa.
Davant aquesta situació el barri s'ha posat en peus i duu a terme una sèrie de lluites per a impedir-ho: manifestacions i altres actes de protesta. El passat dia 12 de Setembre, veient l'actitud intransigent dels regidors del Partit popular, actual governant del consistori, els veïns del barri van començar una vaga de fam, en aquests moments són dos veïns el que l'estan duent a terme, sol·licitant la derogació del decret que impedeix la renovació del contracte de neteja, i ja hi ha quatre hospitalitzats.
Però ells sols ho tenen difícil, necessiten el suport de tod@s els ciutadan@s indignad@s amb la situació de robatori i expropiació a la qual ens veiem sotmeses tots els dies, el suport de tot@s els desempleats fartes de tantes mentides. Parke Alkosa és un exemple i per açò cridem de nou, perquè ens escolten les oïdes sordes d'aquests governants lladres i corruptes.






QUÈ PODEM FER?

En primer lloc, participar de les diferents accions de suport que s'estan portant a terme:
- Divendres que ve 11 octubre 2013 es realitzarà la CARRERA SOCIAL SOLIDÀRIA al Parke, que finalitzarà en l'Acampada de la Paciència Infinita on es desenvoluparan diferents activitats soci-culturals representatives de la tasca que durant 27 anys realitza el projecte social i comunitari del barri.
- Per conèixer altres accions feu clic ací.


Participar a la ciberacció per tal que l'ajuntament d'Alfafar retire el decret:
 copiar aquest text:
 “Exigisc la immediata derogació del decret nº 2013001966 que impedeix la renovació periòdica del Contracte de la Concessió de NETEJA I BALDEO VIARI DEL BARRI D’ORBA A la PLATAFORMA D'INICIATIVES SOCIALS COOP. V., que porta fent aquest servei durant els últims trenta anys. Exigim l'augment de funcions i serveis d'aquesta Cooperativa en el marc d'un PROJECTE SOCIAL I COMUNITARI en què es puguen involucrar els diferents agents socials: institucions socials, partits polítics, associacions, col·lectiu…i que faça partícep a tota la població. Aixícom la retirada de les sancions administratives a les organitzacions socials i a les persones que les componen”
 i enviar-lo a  http://ttiki.com/54063 i ací: http://www.alfafar.com/portal/quejas-y-segerencias/


Difondre la situació del Parke Alkosa als col·lectius, barris i xarxes socials.


Podeu seguir-los al seu blog: koordinadorapark.blogspot.com.es