dimarts, 23 de desembre del 2008

TANCAMENT DE TREBALLADORES I TREBALLADORS A LA FE



Avui dimarts 23 de desembre a partir de les 10h, els i les representants dels treballadors i treballadores portaran a terme un tancament en el Pavelló de Govern de l'Hospital Universitari La Fe

Des del 1 de febrer d'aquest mateix any, Esabe Limpiezas és l'empresa a la qual la Conselleria de Sanitat va adjudicar per concurs el servei de neteja de la Zona 7. En aquests mesos, el descontentament ha anat en augment: els empleats i empleades de la contracta pateixen les retallades constants en material de neteja i l'incompliment del conveni laboral del sector. Tal com afirma una delegada de CGT en el Comitè Intercentres, en el qual la Confederació General del Treball és el sindicat majoritari amb 9 delegats, “quant a salaris, cap nòmina és correcta, i estem parlant d'un sector molt precaritzat, en la seua majoria femení, que no arriba a mileurista”.

A més hi ha incompliments greus com la inexistència d'un Comitè de Seguretat i Higiene, l'escassesa de material de treball, que a més d'insuficient és d'ínfima qualitat (amb les conseqüències que això comporta en la higiene d'un sector tan sensible com el sanitari) i no es respecten aspectes del conveni com el dia de pagament de les nòmines, el 1er de mes. Així, els empleats i empleades denuncien que han arribat a cobrar el dia 6 i, aquest mes de desembre, encara no se'ls ha abonat la paga extra corresponent.

Davant el cúmul d'irregularitats, els i les integrants del comitè han tractat de posar-se en contacte amb Recursos Humans de Madrid, departament al que els remeten els responsables de València. Però, per a sorpresa i indignació dels treballadors i treballadores ningú contesta a les repetides cridades. Finalment, en assemblea, han decidit portar a terme un tancament protesta per a aconseguir que s'accepten les reivindicacions: el compliment del conveni i una reunió amb els gerents de Madrid de Esabe.

En el cas que la resposta per part de l'empresa siga nul·la, no es descarten mobilitzacions dirigides a la Conselleria de Sanitat.
Per a més informació: www.cgtpv.org
Gabinet de Premsa CGT-PV
València, 23 desembre de 2008