dimarts, 5 de gener del 2010

Ombres sense rostre a Xàtiva




El passat dia 27 de desembre, un grup d'ombres sense rostre va ocupar un espai de l'albereda de Xàtiva: davant de Correus i al costat del Betlem de l'Ajuntament. Persones que habiten el terreny de l'exclusió social es feren una mica més visibles; normalment no les veiem, o l'Administració ens les amaga, però estan ací al nostre poble amb nosaltres.

Dones i homes sense sostre, sense diners per comprar ni medicaments ni menjar... Coneixem casos concrets, reals: un home de 80 anys viu amb 11€ al dia; una xiqueta de 5 anys va a escola i no té llibres, els seus pares no tenen feina i discuteixen constantment davant d'ella; una dona embarassada a qui el ginecòleg li diu que el seu fill s'està gestant amb fam, la qual cosa repercutirà inevitablement sobre l'estat en què aquest naixerà...

Amb aquesta acció, des de CaMot, preteníem, per una banda, conscienciar la població de la precarietat existent. A més d'això, informar sobre el Punt d'Informació sobre Drets Socials LA CANYOTA.



Aquest és un espai d'informació i assessorament sobre ajudes, drets i recursos davant les mancances dels sistemes de protecció social a la nostra localitat.

Naix davant la necessitat de crear noves formes de lluita contra la precarietat, en defensa dels drets socials i per a generar eines pràctiques per a la conquesta de la justícia social.

El que pretenem és oferir informació i assessorament a totes les persones que ho necessiten, per poder fer efectius els seus drets, així com:

  • Tractar de buscar respostes i solucions col·lectives a les dificultats quotidianes que ens afecten en el dia a dia.

  • Crear una xarxa de suport i acompanyament.

  • Realitzar accions comunes de denúncia dels problemes que vivim i les carències dels sistemes de protecció social.

  • Utilitzar estratègies de difusió envers temes legislatius, atès el desconeixement que patim a la societat, degut a les polítiques de desinformació de les institucions públiques.


A la gent que porta endavant aquesta iniciativa la podreu trobar:


* Dilluns de 12h a 15h al Convent de la Consolació.

* Dimecres de 17h a 19:30h a CaMot (C/Blanc, 9).



LES OMBRES VISTES DE PROP
























2 comentaris:

Anònim ha dit...

El regidor Parra ha dit hui en la SER que aquesta activitat, no tocava... Quina barbaritat!

Anònim ha dit...

però en nadal no hi ha que recordar-se'n dels pobres?? doncs nosaltres ens en recordem tot l'any (i no només això, sino que actuem), i durant els nadals ho hem volgut fer públic...

una llàstima que des de l'ajuntament no hagen sabut valorar l'exposició!
però no els ho tenim en compte, sabem que valoren el punt d'informació sobre drets socials i conviden a la gent a fer-ne ús.