dimarts, 6 de gener del 2009

Nou llibre sobre barris "Nuestros barrios, nuestras luchas"



Acaba d'eixir al carrer un nou llibre fet per la gent de Baladre, la coordinació estatal de lluites contra l'exclusió social. El llibre es diu "Nuestros barrios, nuestras luchas. Experiencias de intervención en barrios periféricos" (està escrit en castellà perquè es tracta d'una edició a la qual participen persones d'arreu l'Estat i la difusió es fa també pel conjunt de l'Estat). A l'edició i l'elaboració del llibre han participat algunes persones de caMot. Es tracta d'una coedició amb Ediciones La Burbuja.

Podeu trobar el llibre a la papereria La Tella i en breu estarà a la resta de llibreries de Xàtiva. També el podeu encomanar a la vostra llibreria habitual, doncs La Burbuja té distribució comercial. Per les persones que preferisquen els canals alternatius de distribució podeu adquirir-lo al local de caMot, a la llibreria associativa Sahiri i altres locals de col·lectius socials d'arreu el país.

"Nuestros barrios, nuestras luchas. Experiencias de intervención en barrios periféricos" és un conjunt de textos que narren experiències relacionades amb la intervenció social i comunitària en barris perifèrics. Es tracta d'experiències portades a terme per persones que estan directament implicades en les xarxes socials dels llocs en els quals ocorren les accions. No es tracta d'intervencions dissenyades des d'oficines, ni gabinets de serveis socials: són accions que sorgeixen de la pròpia dinàmica social dels barris i territoris, processos en les quals els actors són alhora guionistes.

"Nuestros barrios, nuestras luchas" sorgeix de la voluntat de col·laborar en la transformació de les condicions dels barris i, encara que quede més lluny, de la societat en el seu conjunt. No pretén mostrar exemples de com caldria fer les coses. No hi ha receptes, ni tampoc claus úniques. El llibre és una forma de posar en comun reflexions i experiències perquè puguen servir als processos i debats d'altres persones i grups, però tenint en compte que no es tracta de proposar models, sinó de compartir experiències