dilluns, 26 de gener del 2009

Presentació de Silenci de Plom


Divendres dia 30 de gener, tindrà lloc la presentació a Xàtiva de la novel·la Silenci de plom, de Salvador Company. A la llibreria La Costera, a les 20,00 hores. Introduirà l'acte Xavier Aliaga.

Silenci de Plom (Edicions 62, 2008), guardonada amb el premi de novel·la Joanot Martorell de Gandia, suposa un pas endavant en la trajectòria de Salvador Company. Ens conta el llibre, en primera persona, diverses històries superposades: la pèrdua de la seua muller, periodista que desapareix mentre investiga una trama de corrupció urbanística, la història d'Eveli Volero als camps de concentració nazis, narrada a través d'un poema, 212, i, finalment, una faula futurista inclosa en un llibre d'un autor britànic que el narrador està traduint. Tot, contat amb una prosa hipnòtica i elaborada en la línia del millor Josep Palàcios. Històries que són al mateix temps un metàfora punyent i dolorosa d'una societat, la nostra, hipotecada i desarrelada.

Salvador Company (València, 1970), escriptor i traductor, va debutar amb el recull de contes El cel a trossos (2001). El 2002 va guanyar el prestigiós premi Documenta, amb Voleriana, i més recentment va publicar Lawn tennis, amb la qual va anar configurant un estil narratiu personal i de gran volada. Silenci de plom és la culminació provisional del seu aprenentatge literari, una narració guardonada amb el Joanot Martorell que situa a Company entre els novel·listes valencians més importants i amb més projecció de la seua generació.