dimecres, 25 de febrer del 2009

Presentació a Canals del llibre "Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani" el 28 de febrer


El proper dissabte 28 de febrer, al Centre Social "La Lloca" de Canals (C/ València,11), hi haurà la presentació del llibre "Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani: la societat valenciana i el medi ambient", de l'autor Roger Cremades. L'acte, que està previst per a les 19.00 hores, anirà seguit d'un debat amb l'autor al voltant de la problemàtica que tracta el llibre.

Sinopsi
Moltes vegades, per tenir certesa dels fets hem d’observar el nostre voltant. Si tornem als llocs on jugàvem quan érem infants constatarem que aquests han canviat. Els bancals de taronger per on passejàvem es troben ara sota l’asfalt, els camins de terra són carreteres, i les séquies han desaparegut. Sobre tots aquests canvis ens podem arribar a fer moltes preguntes que d’entrada no són fàcils de respondre. I més encara si tenim en compte que ens trobem en un temps profundament marcat per la proliferació urbanística.

Aquest llibre ens endinsa en el procés irreversible de transformació territorial i paisatgística que afecta el territori valencià. I alhora ens mostra com l’horta i la muntanya valenciana van quedant soterrades sota l'urbanisme. Un urbanisme banal que homogenitza l’aspecte de paratges tan diversos com distants, i fa que els territoris perden la seua identitat.

L’objectiu del present manual és esclarir els diferents condicionants del problema del desordre urbanístic i les seues conseqüències en el paisatge valencià.
ROGER CREMADES RODEJA (Valencia, 1977) ha recorregut els paisatges valencians en busca de les claus del seu present, passat i futur. Enginyer Tècnic Forestal de formació, ben aviat es va especialitzar en temes territorials i paisatgístics. Ha realitzat els indicadors de sostenibilitat i la diagnosi de Gandia, ciutat on viu. D’altra banda escriu articles sobre temes mediambientals a diversos mitjans informatius de la Safor, on és un conegut dinamitzador del moviment ecologista.

Més informació a http://csalalloca.blogspot.com