dilluns, 3 de gener de 2011

Nit al Ras

Amb el fred dins del cos vine al calor humà de la


NIT AL RAS


per exigir a l’Ajuntament més ajudes d’emergència social


PER QUÈ FEM LA NIT AL RAS?

Sovint experimentem impotència davant situacions d’injustícia i dolor que pateix molta gent a prop de nosaltres. Voldríem fer alguna cosa però no sabem què.

De vegades ens és difícil reconèixer situacions d’empobriment al nostre costat. No fa falta anar molt lluny per comprovar la misèria. A la nostra ciutat hi ha moltes persones que tots els dies han de fer cua a la caritat de les germanes de la Consolació i a altres llocs. Es tracta de gent que tots els dies truca a les portes de l’Ajuntament per demanar ajudes; ajudes quasi sempre negades; ajudes vitals per pagar despeses bàsiques, necessàries per a poder malviure. Els coneixem, nosaltres podem donar testimoni amb noms i cognoms de tot això. Darrere cadascuna d’aquestes persones existeix una història molt dolorosa, un drama particular, un projecte de vida truncat.

Pensem que la bona o la mala marxa d’un poble, d’una ciutat, el seu nivell de desenvolupament, no depèn de tenir millors o pitjors carrers, places o parcs i jardins; el desenvolupament d’un poble es mesura pels seus valors d’humanitat, de justícia, d’igualtat. Cal aturar-ho tot: obres, festes, traques… mentre hi haja gent que passe gana i necessitat extrema.

Treballar per demanar solucions que eviten el sofriment de la gent, lluitant contra les causes que el provoquen, és la nostra prioritat absoluta i l’objectiu d’aquesta acció. Et demanem que ens recolzes en la nostra nit al ras.


QUAN I COM HO FAREM?

La nit al ras, com el seu nom ja diu, consistirà a passar la nit a l’albereda de Xàtiva, enfront l’edifici de correus. La data serà el 7 de gener; estarem des de les 19:30 hores de l’esmentat dia fins les 9 hores de l’endemà. Ens envoltarem dels amics i amigues que vulguen estar amb nosaltres, passant tota la nit o el temps que estimen.

Al llarg d’aquest temps, realitzarem diverses activitats: lectura de poemes i textos, desdejuni popular, difusió d’informació…
QUÈ VOLEM ACONSEGUIR?

Per una banda, pretenem informar, sensibilitzar i denunciar la greu situació de manca de recursos bàsics per la qual passa molta gent que viu a Xàtiva, i davant la qual l’Ajuntament no fa res o fa molt poc.


A més d'això, ens adrecem a l'ajuntament i als partits polítics de l'oposició. Concretament, demanem:

1. Que l'alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, destine els 25000 euros que s'han suprimit com aportació al Fons Valencià per la Solidaritat, per a incrementar les ajudes d'emergència. Així ho va manifestar ell mateix a l'última sessió plenària; demanem que es comprometa per escrit a complir, per tant, la seua paraula.

2. Que els retalls presentats per l'Ajuntament de Xàtiva als últims pressupostos (els quals comprenen bombers, Consorci de Residus, FVMP, partits polítics...), estimats en uns 40000 euros, es dediquen també a les ajudes d'emergència.

3. Que els partits de l'oposició es manifesten a favor que els 16000 euros que se'ls han retallat es destinen a les ajudes d'emergència.No estem parlant de favors: exigim un deure de justícia. Els governs, els polítics, han d’assumir que la seua obligació principal és treballar pel bé comú, i que el bé comú comença per atendre les necessitats mínimes. Ells són corresponsables del benestar dels ciutadans dels seus pobles.Esperem comptar amb tu per poder aconseguir-ho!

6 comentaris:

Victoria ha dit...

Molta sort, amics. No podré assistir però vos enviaré tota la força possible i faig la màxima difusió de l'acte. És una idea estupenda i espere que tingau alguna resposta per part de l'ajuntament (perquè l'altra resposta desitjada, la conciència ciutadana, la done per assegurada). Ànim!!

Sílvia ha dit...

A mi també em sembla una idea genial, de fet, m'apunte.
Què cal portar per passar la nit? Sac i esterilla? Alguna cosa més?

Roger Cerdà ha dit...

Enhorabona per la iniciativa! Per la nostra part ens sumen a la vostra reivindicació i, a més a més, volem participar en la mateixa de forma activa. Allí ens veiem!

Anònim ha dit...

Donen aigua per al divendres. porteu paraigües ¡¡¡ Salut.

ester ha dit...

Moltes gràcies pel vostre suport, junts podrem fer que s'incremente la suma per a ajudes d'emergència social.

Si voleu passar la nit cal portar, com diu Sílvia, sac i esterilla, i anar ben abrigats. Si vingueu a sopar també caldrà portar l'entrepà.

Ara només ens cal esperar que no ploga!

Alietes el del Corralot ha dit...

Us enviue els meus desitjos perquè tot vaja sobre rodes i perquè es puguen acomplir uns objectius tan bàsics com els que el vostre sentit comú, que hauria de ser el sentit comú de tots els socarrats, reclama. Força!