dilluns, 15 de desembre del 2008

Contra el feixisme: 15 anys sense Guillem Agulló


Extret d'Antifeixistes.org:

El passat 12 d'abril es complí el 15 aniversari de l'assassinat del jove antifeixista, militant de Maulets i veí de Burjassot Guillem Agulló i Salvador. Durant tots aquests mesos, una gran quantitat d'entitats, col·lectius i organitzacions polítiques, culturals i socials, així com persones a títol individual, s'han sumat a la campanya 15 anys sense Guillem Agulló, iniciada a través d'una crida per Internet i materialitzada amb centenars d'actes arreu del país.

Ara, quan falten pocs dies perquè acabe l'any, el grup promotor d'aquella crida volem celebrar un gran acte de record i combat, però també d'agraïment i afirmació col·lectiva. Un acte que se celebrarà el 16 de desembre al Teatre Municipal de Burjassot i o n volem homenatjar a Guillem Agulló però també a totes les víctimes del feixisme de la nostra història recent, amb la participació de les diferents generacions de valencians i valencianes que des de la guerra civil fins ara han lluitat pels drets i les llibertats personals i col·lectives del nostre país.

Amb aquesta finalitat, l'acte s'estructurarà en tres grans blocs: el primer, en homenatge als milers de combatents, represaliats i desapareguts forçats de la guerra civil; el segon, als afectats per la violència exercida per l'extrema dreta durant la 'transició' política i l'anomenada 'Batalla de València'; i el tercer, a les víctimes dels grups feixistes i neonazis que han actuat i continuen actuant amb total impunitat avui dia.

En cada bloc comptarem amb la presència de testimonis d'aquests episodis de la nostra història i farem un especial homenatge als supervivents de la repressió franquista, a la família de Miquel Grau i a la de Guillem Agulló. També intervindran destacades personalitats del nostre món cultural i social així com grups i cantants que han estat, i són, la banda sonora d'aquestes lluites.

Un acte, doncs, o n volem recuperar la pròpia història i homenatjar amb el qui ho han donat tot per tots nosaltres. Un acte o n volem enfortir els lligams entre les generacions de lluitadors i lluitadores per guanyar el futur dels que vindran. Un acte o n volem refermar, en definitiva, el compromís que la barbàrie no es torne a repetir.

Recuperem la memòria, guanyem el futur! El 16 de desembre totes i tots a Burjassot!

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

Organitzen:
Comissió 15 anys sense Guillem Agulló
Centre Social Terra
Fòrum per la Memòria del País Valencià
Antifeixistes.org